Втори протест в Малта привлече хиляди граждани на малката страна да поискат справедливо

...
Втори протест в Малта привлече хиляди граждани на малката страна да поискат справедливо
Коментари Харесай

10 хил. в Малта излязоха на протест след убийството на журналистката

Втори митинг в Малта привлече хиляди жители на дребната страна да поискат справедливо правораздаване по отношение на убийството на журналиста Дафне Галиция , оповестява " Дойче веле ", цитира news.bg 

Организаторите на демонстрацията отново поискаха оставката на основния прокурор на страната и на представители на вътрешното министерство.

Протестът се организира в град Слима. Демонстрантите упрекнаха управляващите, че омаловажават разследването на убийството и че са се провалили да предпазят Галиция.

Според уредниците на събитието около 10 000 души взеха присъединяване в митинга.

В средата на месеца 53-годишната Галиция беше убита при бомбен атентат. Под нейната кола Peugeot 108 е била сложена бомба.

Това е шестото бомбено нахлуване в Малта  за две години. Нито едно от закононарушенията не е позволено.

Протестиращите носеха лозунги като  " Заслужаваме по-добро ръководство ", " Няма да ни принудите да замълчим " и " Няма правдивост без смяна ".

Според локалния вестник Malta Today протестиращите упорстват за конституционна промяна и прекратяване толерирането на " културата на безотговорност ".

До момента проверяващите, в това число тези от ФБР, Европол и холандски криминолози, не са открили причинителите на убийството.

Убийството на журналиста докара до голям митинг във Валета преди седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР